Skip to main content

Botilbuddet Lounsgaard

Vi viser dig vejen til voksenlivet

Livet på Lounsgaard

Fælles for alle 4 huse er at beboerne går på arbejde hver dag. Her på Lounsgaarden ønsker vi, at beboerne er en aktiv del af dagligdagen, da vi mener beboerne skal have et liv så tæt på det ”normale” som muligt. Derfor deltager beboerne i alle praktiske gøremål - ude som inde. Det være sig rengøring, tøjvask, indkøb, madlavning, græsslåning, pasning af dyrene og meget mere.

Beboerne er selv med i planlægningen af, hvem der varetager de forskellige opgaver. Dette betyder, at beboeren, som står for aftensmaden har indflydelse på menuen, er med til at lave indkøbsseddel og købe ind. Desuden har beboerne ikke hjemmedage og vi planlægger derfor - så vidt det er muligt - tandlægebesøg, frisørtider m.m. efter fyraften - og derved adskiller vi arbejde og fritid.

Vi arbejder ofte ud fra ”det fælles tredje”, hvor beboerne og pædagogerne er sammen om opgaverne. Herved udvikles relationer og forståelse for opgaven, der skal udføres. Gennem disse aktiviteter videreudvikler beboerne deres kompetencer samt tilegner sig nye.

På Lounsgaard vægter vi motion og kost højt. Vi har derfor ugentlig motion og svømning hver fredag sammen med ligestillede.

Her kan I få et lille indblik i hvordan en hverdag kan se ud for beboerne:

6.30

Godmorgen. Beboerne skiftes til at lave morgenmad til alle i huset med støtte fra pædagogen.

07.15

Smører alle madpakke og spiser morgenmad sammen.

08.00

Beboerne gør sig klar til at gå på arbejde. Pakker tasken med madpakke, drikkelse og tøj, der passer til vejret. Fredag morgen svømning.

08.30

Møder beboerne på arbejde i dagbeskæftigelsen.

14.30

Slutter arbejdsdagen.

15.00

Herefter går beboerne i bad, og ordner deres pligter. Den som har valgt at lave aftensmad, skal i samarbejde med pædagogen finde ud af, hvad de skal have at spise. Den samme beboer laver indkøbsseddel og køber ind sammen med en pædagog. Dyrene skal fodres og drivhuset vandes.
Er der en, som skal til tandlæge, frisør, købe noget tøj, have ny madkasse, til fysioterapeut eller noget andet, sker det også her om eftermiddagen. De beboere, som ikke har nogen pligt den enkelte dag, hygger med det de har lyst til. f.eks. se fjernsyn, spille computer, høre musik, være sammen med kammeraterne. Det er også her vi har motion.

17.00-17.30

Begynder den beboer at forberede aftensmad sammen med pædagogen.

18.00-18.30

Spiser vi alle aftensmad sammen. Bagefter rydder beboeren, som har stået for aftensmad op efter spisningen.

19.00

Der er hjemlig hygge. Nogle ser fjernsyn, går en tur, cykler en tur, spiller bold, spiller computer, er på internettet, hører musik, ser film, besøger en af sine kammerater eller hvad den enkelte beboer nu har lyst til at gøre. I fritiden tilbydes beboerne en gang om ugen at gå til fx. håndbold.

Ca. 22.30

Er der sengetid.

 

I weekenderne går beboerne ikke på arbejde, så der er dagene anderledes end i hverdagen, dog skal dyrene passes. Her er der mere tid til hygge f.eks. at sove længe, tage på tur ud af huset, tage i biografen, bowle, svømmehallen, shopping ture, fester, museum, Fårup Sommerland eller hvad beboerne nu finder på med den enkelte pædagog. Det er også her vi laver nogle praktiske ting som f.eks. slå græs, fodre dyr, vaske busser osv.